HAARMASKER MET KEUKEN INGREDIËNTEN

Een haarmaskertje hoe heerlijk is dat?

Al een lange tijd wou ik graag zelf een haarmasker maken. Ik heb superveel filmpjes en op internet forums gezien over een haarmasker.

Ik heb zelf best droog en beschadigd haar door de hitte van de stijltang. Ik last dat je het  best dan een masker kon maken waar kokosproduct bij in zat. Ik las verschillende dingen en ben uiteindelijk zelf op een maskertje gekomen. Dit masker zou mijn haar meer moeten laten glanzen en levender maken.

 

Wat heb ik gebruikt? :

  • Olijfolie (2 lepels)
  • Kokosolie/kokosmelk (300 ml ong)
  • Maizena (3 lepels)
  • Citroensap (3 lepels)

 

 

 

 

 

Stap 1.

Als je kokosolie net als mij gebruikt moet je eerst de kokosolie in een pannetje op het vuur zetten zodat het echt vloeibaar wordt.

Stap 2.

Vervolgens gooi je alles bij elkaar in een bak of schaaltje. En meng je dit tot een goed geheel. Het kan zijn dat het mengel nog een beetje warm is van de kokosolie die je in het pannetje hebt gehad. Laat het dan nog even goed afkoelen . Roer hierna nog wel even goed zodat het niet weer is gaan klonteren.

Stap 3.

Doe een oud shirt aan of leg een oude handdoek over je schouders heen. Als je een kwast hebt voor het verven van je haar zou je deze kunnen gebruiken anders zou je handschoentjes aan kunnen doen of gewoon met je blote handen. Vervolgens breng je het mengel op je haar aan. Zorg dat je je hele haar hebt en dat je geen plekken bent vergeten.

Stap 4.

Laat het mengel 1 tot 2 uur in je haar zitten. Ik heb het er 1,5 uur in gehad.  Zoals je op de foto hieronder ziet heb ik het ondertussen in een soort knotje gedaan.img_3385

Stap 5.

Stap lekker onder de douche en spoel je haren goed uit. Was het hierna gewoon zoals je altijd doet met shampoo en conditioner.  Als je je haren aan het uitspoelen bent voel je al gelijk dat het erg zacht is.

Stap 6.

Föhn je haren droog of laat het lekker opdrogen.  Ik heb het hierna gelijk gestijlt om het resultaat goed te zien en te vergelijken.

Conclusie?

Ik vond het een fijn maskertje  en lekker makkelijk om te maken. Ik voel wel echt dat mijn haar zachter is geworden.

Hieronder zie je fotos van voor en na:

 

Voor
img_3395
Na

Weet jij ook een leuk maskertje om zelf te maken laat het dan achter in de reacties!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s